Polityka prywatności

Polityka wykorzystania plików cookies

Co to są pliki cookies?

Pliki cookies (tzw. "ciasteczka") stanowią dane informatyczne, w szczególności pliki tekstowe, które przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu i przeznaczone są do korzystania ze stron internetowych Serwisu. Cookies zazwyczaj zawierają nazwę strony internetowej, z której pochodzą, czas przechowywania ich na urządzeniu końcowym oraz unikalny numer.

Cele przechowywania i dostępu do informacji zawartych w plikach cookies

Serwis nie używa plików cookies do gromadzenia danych osobowych Użytkowników. Informacje te służą jedynie do celów statystycznych oraz polepszenia użyteczności witryny, tworzenia statystyk, które pomagają zrozumieć, w jaki sposób Użytkownicy Serwisu korzystają ze stron internetowych, co umożliwia ulepszanie ich struktury i zawartości.

W Serwisie zapisywane są cookies dla:

  • zbierania ogólnych i anonimowych danych statycznych za pośrednictwem narzędzi analitycznych: Google Analytics [administrator cookies: Google Inc z siedzibą w USA]
  • prezentowania treści multimedialnych na stronach internetowych Serwisu, które są pobierane z zewnętrznego serwisu internetowego: www.youtube.com [administrator cookies: Google Inc z siedzibą w USA]

Zgoda na wykorzystywanie plików cookies

Można wyrazić zgodę (lub jej brak) na zapis plików cookies poprzez zmianę ustawienia przeglądarki internetowej. Przeglądarka internetowa umożliwia usunięcie plików cookies. Opis sposobu zmiany ustawień dotyczących plików cookies jest dostępny w menu "Pomoc" przeglądarki internetowej.

Klauzula informacyjna dotycząca ochrony danych osobowych

Zgodnie z art. 13 ust. 1 i ust. 2 ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. informuję, iż:

  1. administratorem Pani/Pana danych osobowych jest Smok GPS Sp. z o.o. z siedzibą w Krakowie 30-688, ul. Medyczna 13, a współadministratorami jest grupa spółek, do których należy: Elte GPS Sp. z o.o. z siedzibą w Krakowie 30-688, ul. Medyczna 13; Elte GPS GmbH z siedzibą w Hemmingen (Niemcy) 30966, Hoher Holzweg 17; Elte GPS SAS z siedzibą w Paryżu (Francja) 75017, 105 Rue des Moines;
  2. kontakt do inspektora ochrony danych w powyższych spółkach: iod@smokgps.pl;
  3. odbiorcą Pani/Pana danych osobowych będą dostawcy usług zaopatrujących naszą firmę w rozwiązania techniczne oraz organizacyjne (dostawcy usług teleinformatycznych, oprogramowania, firmy kurierskie i pocztowe, obsługa prawna i windykacyjna);
  4. Pani/Pana dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego/organizacji międzynarodowej
  5. Pani/Pana dane osobowe będą przetwarzane przez okres minimum 6 lat lub do odwołania zgody;
  6. posiada Pani/Pan prawo dostępu do treści swoich danych oraz prawo ich sprostowania, usunięcia, ograniczenia przetwarzania, prawo do przenoszenia danych, prawo wniesienia sprzeciwu, prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej cofnięciem;
  7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do GIODO (UODO) gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r.;
  8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych w celach marketingowych jest dobrowolne;
  9. Pani/Pana dane nie będą przetwarzane w sposób zautomatyzowany w tym również w formie profilowania.